3D Secure

Siguranța tranzacțiilor pe internet

Avantaje

  • este un serviciu GRATUIT
  • oferă mai multă siguranță plăților tale efectuate online
  • crește securitatea tranzacțiilor online, prin solicitarea parolei de acces, care se schimbă ori de cate ori este derulată o plată
  • în caz de pierdere sau furt, cardul înrolat în sistemul 3D Secure, nu poate fi folosit de terțe persoane pentru cumpărături online pe site-uri care au implementat standardul 3D Secure
  • se elimină riscul fraudei prin copierea informațiilor de pe card care ulterior sunt utilizate la tranzacțiile pe internet sau prin generarea aleatorie de numere de carduri și utilizarea lor ulterioară pe Internet
  • procesul de autentificare nu necesită instalarea vreunei aplicații speciale pe device-ul tău

Ce este serviciul 3D Secure?

3D Secure – Verified by VISA este cel mai înalt standard de securizare a plăților pe Internet, dezvoltat de către Sistemul de Plăți Internaționale VISA și care se bazează pe existența și furnizarea unei parole suplimentare ori de cate ori se face o plată online cu un card înrolat în 3D Secure. Acest sistem reduce substanțial șansele de fraudă, întrucât parola este cunoscută doar de către titularul contului de card.

Sistemul este funcțional pe toate platformele online care afișează siglele aferente serviciilor „Verified by Visa”. Îți recomandăm ca, ori de câte ori dorești să faci o plată pe Internet, să verifici disponibilitatea serviciului 3D Secure, pentru ca plata ta să fie efectuată în condiții de maximă siguranță.

Cum primesc parola de acces ?

Parola dinamică va fi transmisă prin SMS la numărul de telefon mobil pe care l-ai indicat în cererea de deschidere a cardului. Oricând ai posibilitatea de a modifica numărul de telefon mobil la care dorești sa recepționezi parola unică prin depunerea unei cereri în scris la orice unitate teritorială BCR Chișinău sau prin email cards@bcr.md sau la următoarele numere de telefon: 022 852-555, 022 852-030 (în timpul programului de lucru al băncii).

Cum plătesc online cu ajutorul serviciului 3D Secure?

Odată cu selectarea mărfurilor sau serviciilor pe care dorești să le procuri, selectează opțiunea de achitare online cu cardul. Pe pagina securizată, introduce datele cardului (numărul cardului, data expirării, codul CVV/CVV2 format din 3 cifre, numele prenumele).

După validarea preliminară a acestor date, platforma online pe care efectuezi plata, daca este compatibilă cu acest standard, va solicita parola 3D Secure, pe care o vei primi prin SMS. Odată ce parola de acces a fost introdusă și validată, plata va fi finalizată și vei primi un mesaj de confirmare a plății.

Întrebări frecvente

Consultă cele mai des întâlnite întrebări referitor la cardurile bancare.

Te-ar mai putea interesa